Close

Hallo allemaal, ik ben Anita van Zeist-Damen en sinds oktober 2019 mede-eigenaar van Teckels van het Quackenbosch. Yvon heeft besloten om na 22 jaar fokken van onze geweldige teckels een stap terug te doen en met pensioen te gaan. Natuurlijk staat zij mij met raad en daad nog steeds bij. 

Hoe is mijn teckelverslaving begonnen: 

Berry is opgegroeid met teckels en toen wij gingen samen wonen hebben wij onze 1e teckel gekocht, Bobby was een hele lieve rode teckel, zonder de echte teckel streken. Hierna kochten wij Basha, onze 1e Quackenbosch Teckel met de echte teckel streken, fantastisch! Op een gegeven moment is nestzus Alyna teruggeplaatst bij Yvon, helaas met een grote rugzak, en hebben wij besloten om haar bij ons te laten wonen.

 

Hoe is de vriendschap tussen ons ontstaan:

Op 12 mei 2012 mocht ik aanwezig zijn bij de bevalling van Vonya en wat was dat een bijzonder moment zeg. Mijn peetkinderen Naya en Tanya waren geboren. Door bij een geboorte te zijn voel je je heel verbonden met het nestje en ben ik de 9 weken daarna ook vaak bij Yvon op bezoek geweest. Een dag voor Vonya, was Zoya ook bevallen van een nestje van o.a. Benya (roepnaam Jona) die ik heb zien opgroeien tot een hele lieve en prachtige reu. 

Benya is nu, samen met mijn peetkinderen Naya en Tanya, met pensioen. Ze zijn de trotse ouders van 23 puppy’s en ik kan met heel veel trots zeggen dat ik bij alle bevallingen ben geweest, de 9 weken opvoeding en het uitvliegen van de pups. Dit zijn hele dierbare herinneringen met heel veel leermomenten en heeft dus geleid tot mede-eigenaar van deze prachtige kennel.

 

Toen is de zoektocht begonnen naar teven om de kennel mee voort te zetten.  Als 1e hebben wij Eliza van Copedro, roepnaam Vonya (als eerbetoon aan de moeder van Basha en Alyna) gekocht en als 2e Hanami Long and Lovely, roepnaam Hana. Op 23-4-2121 is Vonya bevallen van haar 1e nestje met 8 pups en hiervan hebben Elena gehouden.

Wij hopen nog heel lang te mogen genieten van onze roedel en dat wij ook mogen blijven fokken op gezonde, lieve en mooie Quackenbosch Teckels. Hieronder de teven waar Quackenbosch Teckels met veel liefde mee verder gaat.

Eliza (Vonya) van Copedro 8-7-2019
Hanami (Hana) Long and Lovely 26-8-2020

Over ons

 

Ik ben Yvon Borst-Ouwerkerk. Ik ben geregistreerd en gediplomeerd fokster. Samen met mijn man René en mijn teckels woon ik in de prachtige bosrijke omgeving van Loenen op de Veluwe. 

Teckels zijn mijn lust en mijn leven!

In 1975 is mijn passie voor teckels geboren. Met de komst van mijn vierde teckel, Irina Tosca van Zeelands-Roem (een standaard Black and Tan langhaar), ontstond het idee om te gaan fokken. In 1997 werd het eerste nestje geboren. Teckelkennel “van het Quackenbosch” was een feit! 

Uit het eerste gefokte nestje van 4 was Ascha Iliana van het Quackenbosch de eerste pup die ik aan hield. Samen met haar en haar moeder ben ik verder gaan fokken. Ik fok uitsluitend de standaard Black and Tan langhaar en heb hiervoor mijn kennelregistratie gehaald. De Pups worden in huis geboren en groeien op tussen onze andere teckels. De teefjes gaan na vier nestjes met pensioen, dus varieert de leeftijd van “onze meiden” van puber tot oude van dagen. In 2005 heb ik mijn KK1 diploma gehaald. Nu fok ik met heel veel liefde en plezier 1 a 2 nestjes per jaar. Al mijn teckels wonen bij ons in huis. Mag ik ze even aan u voorstellen:

Dit is mijn reu

Benya van het Quackenbosch (Jona 2012).