Fokker van St. Langharige Black & Tan Teckels

Even voorstellen

Over ons

Hallo allemaal, ik ben Anita van Zeist-Damen en sinds oktober 2019 mede-eigenaar van Teckels van het Quackenbosch.

Yvon heeft besloten om na 22 jaar fokken van onze geweldige teckels een stap terug te doen en met pensioen te gaan. Natuurlijk staat zij mij met raad en daad nog steeds bij.

Hoe is mijn teckelsverslaving begonnen:

Berry is opgegroeid met teckels en toen wij gingen samen wonen hebben wij onze 1e teckel gekocht, Bobby. Bobby was een hele lieve langharige rode teckel met zwart dek. Hierna kochten wij Basha, onze 1e Quackenbosch Teckel. Op een gegeven moment is zijn nestzus Alyna teruggeplaatst bij Yvon, helaas met een grote rugzak, en hebben wij besloten om haar ook bij ons te laten wonen. Nu is Alyna uitgegroeid tot de roedelleidster en ik ben super trots op haar.

Hoe is onze vriendschap ontstaan:

Op 12 mei 2012 mocht ik aanwezig zijn bij de bevalling van Vonya en mijn peetkinderen Naya en Tanya waren geboren, wat was dat een bijzonder moment zeg! Door bij een geboorte te zijn voel je je heel verbonden met het nestje en de daarop volgende 9 weken ben ik  vaak bij Yvon op bezoek geweest om te kunnen knuffelen.

Een dag voor Vonya was haar dochter Zoya ook bevallen van een nestje van o.a. Benya (roepnaam Jona). Jona heb ik zien opgroeien tot een hele lieve en prachtige reu. Jona en mijn peetkinderen Naya en Tanya zijn nu met pensioen en ze zijn de trotse ouders van 23 pups die geboren zijn bij Yvon. Ik kan met heel veel trots zeggen dat ik bij alle bevallingen ben geweest, de 9 weken opvoeding en het uitvliegen van de pups. Dit zijn hele dierbare herinneringen met heel veel leermomenten. Dit alles heeft dus geleid tot mede-eigenaar van deze prachtige kennel.

Toen is de zoektocht begonnen naar teven om de kennel mee voort te zetten. In 2019 hebben wij Eliza van Copedro, fokster Rikie Hamer, mogen kopen. We hebben haar Vonya genoemd wat een eerbetoon is aan de Vonya van Yvon (de moeder van Basha en Alyna en mijn peetkinderen).

In 2020 hebben wij Hanami en Hidalgo Long and Lovely, fokster Katarzyna Jarzabkowska, mogen verwelkomen in onze familie.

Op 23 april 2021 zijn de 8 pups geboren van het 1e nestje van Vonya met de mooie en lieve reu Broadway Rudé.   Hier hebben wij Elena vh Quackenbosch van gehouden. 

Op 02-07-2023 is Mel-Rose van Copedro geboren bij R. Hamer en weer heel erg bedankt dat we haar hebben mogen verwelkomen bij onze familie.

Onze teckels, zowel bestemd voor de fok als huisdier, wonen bij ons in huis en Hidalgo heeft een gouden mand gevonden in een gastgezin.  Onze kanjers kunt u uitgebreid zien onder “onze teckels” en hieronder de foto’s.

Over ons

Ik ben Yvon Borst-Ouwerkerk. Ik ben geregistreerd en gediplomeerd fokster. Samen met mijn man René en mijn teckels woon ik in de prachtige bosrijke omgeving van Loenen op de Veluwe. 

Teckels zijn mijn lust en mijn leven!

In 1975 is mijn passie voor teckels geboren. Met de komst van mijn vierde teckel, Irina Tosca van Zeelands-Roem (een standaard Black and Tan langhaar), ontstond het idee om te gaan fokken. In 1997 werd het eerste nestje geboren. Teckelkennel “van het Quackenbosch” was een feit! 

Uit het eerste gefokte nestje van 4 was Ascha Iliana van het Quackenbosch de eerste pup die ik aan hield. Samen met haar en haar moeder ben ik verder gaan fokken. Ik fok uitsluitend de standaard Black and Tan langhaar en heb hiervoor mijn kennelregistratie gehaald. De Pups worden in huis geboren en groeien op tussen onze andere teckels. De teefjes gaan na vier nestjes met pensioen, dus varieert de leeftijd van “onze meiden” van puber tot oude van dagen. In 2005 heb ik mijn KK1 diploma gehaald. Nu fok ik met heel veel liefde en plezier 1 a 2 nestjes per jaar. Al mijn teckels wonen bij ons in huis. Mag ik ze even aan u voorstellen:

Ga naar de inhoud
Geverifieerd door MonsterInsights