Fokker van St. Langharige Black & Tan Teckels

Ditjes & Datjes

Op deze pagina zal ik wat huis, tuin en keuken tips geven voor kleine kwaaltjes die voor mijn teckels goed werken. Wat voor mijn teckels goed werkt, hoeft per definitie niet voor alle honden goed te werken! Ik wil de reguliere dierengeneeskunde niet voor de voeten lopen. Dus bij twijfel: Bezoek de dierenarts!

In alle jaren dat ik teckels heb en fok heb ik een aantal “ditjes en datjes” uitgeprobeerd die bij mijn teckels goed werken. Ik hoef dan niet telkens mijn dierenarts te raadplegen. Het heeft vele voordelen: het scheelt in de portemonnee, geen stress van de wachtkamer en bij verantwoord gebruik zal het uw teckel helpen en niet schade. Ik heb heb goede ervaringen met huis, tuin en keuken middeltjes, maar ben zeker GEEN dierenarts.

Teckel te dik
Op dit moment heb ik een teckel op dieet. In plaats van haar dagelijkse portie voer, krijgt ze slechts één derde van haar normale portie. De rest vul ik aan met sperziebonen uit blik. Sperziebonen vullen goed zonder dat het aanzet. Dus de teckel heeft een volle buik, maar toch weinig gegeten.  Mijn honden vinden sperziebonen heerlijk. Als uw teckel ze weigert te eten, niets anders geven! Ze gaat na een dag of 2 wel eten en de eerste onsjes zijn er dan meteen af. Voor teckels geldt hetzelfde als bij mensen. Met meer beweging valt de teckel af! Wel een week of drie vier volhouden!

Slecht etende teckel
Dextropur of wel druivensuiker is een natuurlijk product en het wekt eetlust op bij o.a. slecht etende honden. Ook een oude hond kan er baat bij hebben om tijdelijk wat
druivensuiker door het drinkwater te doen. Doe een theelepeltje in een niet te groot drinkwaterbakje of een theelepeltje door het voer. Het kan ook de  conditie en het herstel bevorderen van net  geopereerde honden. Kortom,  tijdelijk gebruik van druivensuiker kan de t6eckel ten goede komen. Té lang of té veel gebruik van druivensuiker kan leiden tot  een hyper actief gedrag. Dus nooit te lang gebruiken. Het is een hulpmiddel en géén wondermiddel of medicijn!

Diarree
Norit is een natuurlijk middel wat uitstekend helpt bij mijn teckels als ze diarree hebben. Als ze iets gegeten hebben en daar ziek van worden, is norit ook een prima middel om te ontgiftte. Bij zéér ernstige diarree gebruik ik ook weleens de diaremmer van het Kruidvat (kinder dosering). Geef altijd een kinderdosering! Norit is smaakloos/reukloos en kan dus zo door de brokken. Diarreeremmers stop ik achter in de keel van de teckel! Ook dit is weer een huis tuin en keuken middel, dat mij al veel profijt heeft opgeleverd. Als resultaat uitblijft bezoek dan uw dierenarts!

 

Ga naar de inhoud
Geverifieerd door MonsterInsights